2012. szeptember 12., szerda

FÉNYRÓZSA TÁBOR 2012


Idén nyáron Világszép Sárkány Rózsa látogatott el a Fényrózsa hagyománytáborba, legalábbis jelképesen. A róla szóló mese adta ugyanis a keretet a tábor mintegy negyven, 8-14 éves résztvevőjének. A hét nap alatt a - hétköznapokon is - mesebeli Szőnyi István Alkotótáborban megelevenedtek a mese szereplői és egyes eseményei, valósággá váltak a történetben használt eszközök.
Készültek itt a tavaly ugyancsak a tábor ideje alatt épített kemencében hamubasült cipócskák, a mese szereplőit ábrázoló kesztyűbábok, saját kézzel faragott és díszített kardok, nemezelt kardhüvelyek, csodálatos, gyönggyel díszített párták, varázsfüvekkel töltött illatpárnák.
Hétmérföldes (gumi)csizmákban vándoroltunk a Malom patakban, erős, félelmetes sárkányhajókkal eveztünk a Dunán, táltos csikókat simogattunk egy hucul ménesben, megostromoltuk a sárkányvárat, csatáztunk az ellenséggel, víg kedvvel táncoltunk és éjszakai, sötét erdőben tettünk tanúbizonyságot bátorságunkról. Ráadásként saját készítésű camera obscura segítségével ismerkedhettünk a fényképezés alapjaival és örökíthettük meg egymást.